Taal / Language
Innercities
Home  |  Visie  |  Over Innercities  |  Projecten  |  Opdrachtgevers  |  Contact
Over Innercities
Tussen mens en omgeving
Innercities is een adviesorganisatie op het snijvlak tussen mens en omgeving. Innercities legt zich erop toe om de invloed van het gedrag van mensen op hun ruimtelijke omgeving positief te beinvloeden. Maar ook om die omgeving op dusdanige manier te laten functioneren of te veranderen dat dat een positief effect heeft op het gedrag van mensen. Innercities is een gepassioneerd ontwikkelaar en verbeteraar van onze stedelijke omgeving.

Consultancy, proces- en interim-management
Innercities biedt consultancy, procesmanagement, procesregie, projectmanagement, interim-management, stakeholder-/omgevingsmanagement en placemaking aan die organisaties die het verschil willen maken. Ook workshopleiding of dagvoorzitterschap behoort tot het vaste dienstenaanbod.

Innercities = Wout Ritzema 
Innercities is een eenmanszaak, opgericht door Wout Ritzema (1967). Wout heeft een breed en relevant netwerk en werkt nauw samen met andere adviesbureaus in dit werkveld via verschillende constructies, zoals partnerships, samenwerking op projectbasis en onderaanneming. 
 
Overheid en bedrijfsleven
Wout heeft een lange staat van dienst bij overheid en bedrijfsleven. Hij studeerde in 1992 af aan de Universiteit van Utrecht als sociaal geograaf, op het onderwerp ‘Public private partnerships in area regeneration’. Sinds die tijd heeft hij zich verder gespecialiseerd in het leefbaarder, prettiger, veiliger, duurzamer en beter toegankelijk maken van veelal complexe publieke domeinen, zoals pleinen, entreegebieden, winkelcentra, stations(gebieden), binnensteden, stadswijken, science parks en luchthaven Schiphol.

Inlevingsvermogen
Hij werkte in binnen- en buitenland, voor landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden, openbaar vervoerbedrijven, adviesbureaus, ontwikkelaars, woningcorporaties, ziekenhuizen en koepelorganisaties. Kijk hier voor een overzicht van opdrachtgevers. Door deze diversiteit aan werkomgevingen en opdrachtgevers in het werkveld ‘prettig, veilig en leefbaar’ is Wout Ritzema niet alleen zeer goed in staat om zich te verplaatsen in de diverse betrokken partijen of verschillende kanten van een vraagstuk; hij kan ook als geen ander verschillende scenario’s en oplossingsrichtingen bieden, die zich in de praktijk al bewezen hebben.
 
In beweging brengen
Hij gebruikt daarbij niet alleen zijn inhoudelijke kennis, maar ook zijn karakter en vaardigheden; met zijn enthousiasme, inlevingsvermogen, innemende persoonlijkheid, analyserend vermogen, overtuigingskracht en creativiteit krijgt Wout veel partijen en personen in beweging.Innercities - English